Wednesday, October 17, 2007

All the recipes I've ever ruined

Det här ska ju föreställa en medieblogg men idag vill jag ta tillfället i akt att dela med mig av ett av mina favoritrecept, något enkelt som kan få den gråaste kväll att kännas mysig. Kanske är det främst en sommardryck men jag tog en för bara några timmar sedan och let me tell you, den fungerade precis lika bra då. Jag bör också säga att jag inte kan ta åt mig äran för denna dryck, som utvecklats och fulländats på caféet Le Place i Hanoi, Vietnam.





Lime och mynta-cooler/Frozen Mojito (två glas)

4 st limefrukter
8-10 färska myntablad (helst grönmynta eller någon annan smak- och doftrik variant.)
½-1 dl socker beroende på smak
massor av is
(6-8 cl rom om mojito önskas)

Pressa limefrukterna i en juicepress, men spara två skivor till garnering. Blanda sedan ingredienserna i en mixer eller kraftig matberedare, använd inte fruktköttet eftersom detta kan ge drycken en besk ton när det mixas) och kör tills all is krossats och det hela fått en ganska fast konsistens. Helst ska man ha så mycket is att man kan skopa ur det hela med en sked, snarare än att hälla det i glasen. Garnera sedan med limeskiva på glasen.

Man kan även göra en sockerkant på glasen om man tycker det är festligt. Dra i så fall lite lime längs kanten på glaset och doppa det sedan i ett lager socker som lagts på en assiette. Kanten skall inte vara för tjock utan bara som en tunn strimma högst upp.

Njut!

No comments:

 
Clicky Web Analytics